Intuitivno svetovanje

Prvo misel nam podari naša intuicija, vse nadaljnje nam proda naš um. (SIJ)

Kdaj vas je zadnjič nekdo resnično poslušal in slišal?

Še nikoli ni imel človek toliko tehnoloških možnosti za medsebojno komunikacijo, a vseeno smo v tej igri poraženci, saj izgubljamo priložnosti za osebne pogovore in postajamo vedno bolj ujetniki kratkih izmenjav informacij.

Kdaj ste se zadnjič vzeli čas za osebni pogovor z osebo, ki ji resnično zaupate?

Pogovor, v katerem se sprostiš in

 • poveš, kaj si doživel, kaj te je navdihnilo v zadnjem času, kakšna so tvoja pričakovanja, želje;
 • vprašaš za mnenje glede več možnosti, ki se ti ponujajo npr. doma, v službi, v razmerju;
 • vprašaš za nasvet glede problema, ki te muči in ga sam ne znaš rešti.

Imate ob sebi pozornega poslušalca, ki vas sliši, se s pozornostjo odzove na vaša vprašanja in vam svetuje?

Ali imate ob sebi nekoga, ki mu  lahko zaupate svoje probleme?

Osebo,

 • ki ji lahko zaupate občutljive osebne situacije;
 • ali ji le preprosto izpoveste svoje strahove, bojazni, žalost, pričakovanja ali karkoli vam že leži na duši.

Vas je strah njene reakcije ali njene brezbrižnosti ali mogoče celo tega, da skrivnosti ne bo obdržala zase?

In zato v tej negotovosti raje vse obdržite v sebi, čeprav vas obremenjuje in postaja vedno večje breme, ki vas hromi,  vam ne pusti  dihati s polnimi pljuči, misli o problemu pa se vam stalno ponavljajo kot  pokvarjena gramofonska plošča. Iz misli se rojevajo besede in iz besed se ustvarjajo dejanja. Vrtite se v začaranem krogu kot na vrtiljaku iz katerega ne znate izstopiti. Čas ni na vaši strani.

Kako v svoj osebni prostor sprejeti popolnega tujca in mu tudi zaupati?

Človek v sebi začuti, komu se je pripravljen odpreti. Intuitivno. Tu razum ne igra svoje velike vloge. Po navadi rečemo, da smo izbrali osebo po občutku. Sama rečem, da si zberemo osebo, ki je na naši valovni dolžini, kar je poenostavljena razlaga fizikalnih pojavov v našem življenju. Vse okoli nas in tudi mi sami ter naše misli vibrirajo na določeni frekvenci. Nikola Tesla je napisal: »Če hočeš najti skrivnosti vesolja, razmišljaj v smislu energije, frekvence in vibracije.« Energetski deli, ki vibrirajo na isti frekvenci, se privlačijo.

To je razlog, da si lahko izberemo popolnega tujca za osebni pogovor tudi o svojih najbolj intimnih vprašanjih, ker smo z njim na isti frekvenci. Pravzaprav je to bolj odločilen faktor, kakor dejstvo, ali osebo poznamo ali ne. Sigurno se vam je že zgodilo, da ste osebo prvič srečali, a ste se z njo ujeli kot bi bila stara znanca. O tem pišem.

Drugi razlog je ta, da ta oseba ni vpletena v vaše življenje, zato lahko vidi vaš situacijo neobremenjeno in objektivno.

Kaj lahko pričakujete od intuitivnega svetovanja?

Na svetovanjih uporabljam pridobljena znanja  v zadnjih dveh desetletjih, svoje  izkušnje in intuicijo. Informacije dobim iz vašega biopolja. Lahko bi temu rekla telepatska komunikacija z vašim nezavednim. S tem dobim globlji vpogled v situacijo, v kateri se nahajate in vas vodim, da sami odkrijete odgovor na svoje vprašanje. Prav vsi  odgovori se skrivajo v vas samih. Nič ne obstaja  izven vas. Sem le orodje, ki ga uporabite, da vstopite v stik  s samim seboj. Sem vodič, ki vas popelje na mesta, kjer lahko pogledate na svojo situacijo tudi z drugega zornega kota. Spomnim vas na pozabljena spoznanja, ki od vedno živijo v vas in mirujejo dokler jih ne aktivirate. Ob tem pa vedno dobite dovolj praktičnih napotkov za delo na sebi.

Višje kot se dvigamo, večji razgled imamo. In več je možnosti za sprejem za nas pravih odločitev.

V tem procesu se ne dvigam in vračam k vam z odgovori. Ne, to je skupen polet v tandemu, z varnim pristankom.

Razgled nama bo omogočil:

 • osvestiti vedenjske vzorce, ki se vam ponavljajo skozi različne situacije in jih v nadaljevanju tudi rešiti;
 • odgovoriti na običajna vprašanja, ki se nam ponavljajo v vsakdanjem življenju;
 • vzpostaviti stik z vašim notranjim jazom;
 • se odpreti intuiciji;
 • pridobiti bolj jasen pogled, zakaj se nam določene stvari dogajajo in ponavljajo v življenju;
 • razumevanje različnih situacij v vašem življenju;
 • samostojno nadaljevati svojo pot.

Kako poteka svetovanje?

Svetovanje poteka le osebno. Svetovanja po telefonu, po skypu ali pisno ne nudim. Svetovanje se začne s tehniko sproščanja, vzpostavitvi zaupanja in poteka v obliki pogovora v prijetnem ambientu v Srečni Hiši v Novi Gorici ali na vašem domu. Svetovanje traja 90 min. Vrednost: 55 eur. Sprejemam prostovoljne prispevke.

Moja visoka etična načela vam zagotavljajo, da ostane vsebina pogovora izključno med nama. Zagotavljam vam popolno časovno neomejeno diskretnost. Po želji vam lahko podpišem tudi izjavo.

Zakaj izvajam svetovanje?

Intuitivno svetovanje izvajam, ker vem, da je v našem življenju zelo pomemben oseben komunikacijski odnos. Tudi sama sem ga potrebovala, najbolj v pomembnih življenjskih situacijah: ko sem se mučila s svojimi vedenjskimi vzorci, ko sem se želela odpreti sama sebi. Komunikacija je dotik, s katerim se nas Enost dotakne skozi druge osebe. S  tem, ko osvestimo svojo situacijo in smo pripravljeni razreševati prepreke na naši poti,  rastemo. Naša zavest se nam dviga in življenje lahko uzremo še v drugih barvah, nič več ni samo črno-belo. Postaja vse bolj mavrično in prinaša v naše življenje več radosti, ljubezni in veselja.

Kaj svetovanje ni ?

Intuitivno svetovanje ni vedeževanje, prerokovanje iz kart, napovedovanje prihodnosti. Pri svetovanju se ne uporablja nobenih pripomočkov.

Pomembno: intuitivno svetovanje ne spada med uradno priznane oblike terapevtske pomoči.