Refleksoterapija dlani

Nevrološka refleksoterapija dlani po metodi Sorensensistem TM

Si želite izboljšati počutje svojim starejšim svojcem na prijeten način, z dotikom?
Potrebujete za svojega svojca v paliativni oskrbi dodatno terapijo za lajšanje bolezenskega stanja?

Metodo je razvila svetovno priznana refleksoterapevtka Lone Sorensen, ki vodi  mednarodni inštitut za refleksoterapijo s sedežem v Španiji. Je največji inštitut refleksterapije po številu študentov  na svetu. Njene metode se uporabljajo v številnih državah sveta in so zaščitene z imenom Sorensensistem TM.

Osnove te metode so Arco terapija, ki je refleksno conska terapija dlani, načini dela na dlaneh iz Kitajske tradicionalne medicine ter tibetanske in korejske tradicije.

Refleksoterapija dlani je sodobna različica akupunkture dlani, ki izhaja iz korejske

tradicionalne akupunkture dlani. Je zelo preprosta in učinkovita metoda, ki terapevtom omogoča  lajšati in odpravljati kronične in akutne bolezni. Uporablja se samostojno, v kombinaciji  z refleksoterapijo stopal in  obraza  pa se njena učinkovitost poveča.

Za koga je primerna?

Primerna je za vse starostne skupine, še posebej je priporočljiva za otroke in starostnike. Posebej je primerna za osebe v paliativni oskrbi. 

Kdaj je priporočljiva?

V primeru akutnih težav kot so bolečina, slabost, nespečnost, hormonsko neravnovesje, kot tudi slabo počutje, razdražljivost, nemirnost, depresivnost, brezvoljnost.

Terapija

Med terapijo udobno sedite na stolu ali ležite na masažni mizi, oblečeni, pokriti z odejo, v prostoru z meditativno glasbo, intimno svetlobo in dišečimi svečkami. Na dlani se nanese biološko olje. Terapija se izvaja s prsti ali s palčko ali kombinirano. Število terapij je odvisno od vsakega posameznika, je pa priporočljivo izvajanje v enakih časovnih intervalih. Čas: 35 min. Vrednost: 30 eur. Sprejemam prostovoljne prispevke.

Pomembno: oseba ne sme nehati jemati predpisana zdravila, ne da bi se pred tem posvetovala s svojim zdravnikom. Na dan terapije in nekaj dni po terapiji je priporočljivo pitje vode v količinah, večjih od običajnih.

Najbolj pogoste reakcije, ki so posamične in redke ter izzvenijo v 48 urah.

Utrujenost, mravljinčenje, ščemenje, trenutni občutek neugodja, rahla slabost, pogosta potreba po uriniranju.