O meni

Sem Irena Skočir Jeriha. Ime v grščini pomeni mir, a moje življenje je bilo, vsaj do sedaj, temu živo nasprotje.

Odraščala sem na vasi, kjer so se skoraj vse aktivnosti odvijale v naravi. Že kot otrok sem imela poseben odnos do živali in sanjarila, kako se  sporazumevam z njimi. Ob vprašanju kaj bom, ko odrastem, sem odgovorila: »Direktorica živalskega vrta.« A življenje je imelo zame drugačne načrte in preizkušnje, ta želja se je izgubila na poti skozi najstniško obdobje. Po diplomi na Ekonomski fakulteti sem se zaposlila v državni upravi, napredovala po stopničkah, zadnje obdobje delala na najzahtevnejših projektih v sektorju finančnih preiskav na Generalnem finančnem uradu v Ljubljani. Po naravi sem dajalec in služba mi je pomenila le možnost zagotovitve varnosti svoji štiričlanski družini. Življenje me je preizkušalo tudi na osebnem področju in tako sem začela iskati odgovore na neodgovorjena vprašanja ter se ves čas izobraževala na različnih področjih, ki imajo skupni imenovalec – osebna rast in duhovni razvoj. Po naravi sem zelo radovedna in hkrati neverni Tomaž, ki mora vse trikrat preizkusiti, da v nekaj res verjame.

Ob pravem času sem spoznala odlične učitelje. Sedaj sem jim  hvaležna za boleče lupljenje svojih zgornjih in spodnjih plasti, ki jih vsakdo nosi kot varne oklepe pred zunanjim svetom. V bistvu  nas ti oklepi ne varujejo, ampak omejujejo. Vsi so govorili isto, le na različne načine. A preteklo je še nekaj let, morala sem preseči tiste najtrše vzorce iz otroštva, da sem lahko videla v sebi in drugih tisto, kar pravi učitelji učijo. V sočloveku sem lahko prepoznala njegovo bistvo. Kakor pravi Mali princ: »Bistvo je očem nevidno.« In od takrat vem, da smo vsi eno, neločljivo povezani na najbolj subtilni ravni našega obstoja. Vse je zavest, tudi mi smo zavest. In vse kar doživljamo kot zunanji svet, je le izkustvo zavesti.

Pri komu sem pridobivala znanja? Veliko jih je, naj jih omenim nekaj: Živorad Mihajlovič Slavinski, okultist najvišje 33. stopnje, Marjan Ogorevc, pionir holističnega pristopa k zdravljenju, nigerijski šaman iz Brazilije Olayinka Babatunde Adewuyi, Lone Sorensen, mednarodna priznana refleksoterapevtka, Dušan Donko, učitelj naravne poti, Savina Atai, Yelena Loginova, licencirana učiteljica učenja po dr. Grigoriju Grabovoju, Adrian Kezele, kateremu sem  hvaležna za vsakodnevno prakticiranje integralne meditacije, Pea Horsley, mednarodno priznana telepatska komunikatorka z živalmi, Anita Gomzel, Usui, imara in Kurdalini Reiki, mojstrica, Franc Šturm, priznan radiestezist, raziskovalec biopolja in inovator. Ne smem pozabiti na  srečanja z »naključnimi« učitelji, ki  v oblačilih preprostih ljudeh  s svojimi lekcijami dvigajo vibracije planeta.

Leta in leta sem govorila, da bi vsakdo moral v življenju početi tisto, kar ga izpolnjuje in radosti. Ko sem se tega v popolnosti zavedala, sem varnost redne službe zamenjala za odločitev, da živim življenje tako, da lahko vsakodnevno izrazim najboljše v sebi.  Vsakdo ima svoje poslanstvo na tem planetu in moje sem našla v širjenju zavesti nas vseh, ker le na tak način v današnjem času lahko dosežemo spremembe v sebi in posledično v svetu, ki nas obdaja, ter s tem omogočimo harmonično sobivanje z vsemi živimi bitji. Iskanje ustrezne metode ni bilo preprosto, ker sem imela tri zahteve (tipične za snovni in ne nesnovni svet): da je hitra, učinkovita in je možno rezultate tudi izmeriti.

Danes se v zahodnem svetu  rojevamo ljudje z razcepljenim duhovnim telesom ter razpršeno duhovno močjo, kar posledično pomeni, da nam škodijo:

 • vplivi iz narave (vodni tokovi, nizkofrekvenčno in visokofrekvenčno elektromagnetno sevanje, nizkofrekvenčni hrup) in
 • duhovno močnejši ljudje, ki še niso celostni in njihova duhovna moč ni osredotočena in urejena.

To vse ima neposreden vpliv na naše fizično in duševno zdravje ter nezmožnost osveščanja in reševanja  svojih vzorcev, stališč, prepričanj in posledično nizko stopnjo zavesti.

Ljudje smo duhovna, energetska in fizična bitja in le če so vsi nivoji v ravnovesju, lahko živimo polno in izpolnjeno življenje. Po vrnitvi z drugega potovanja po Tibetu v letu 2017 sem bila pripravljena za sprejem znanj o duhovni moči, ki so ga imeli tudi predniki v mojih krajih. S tem  je bil dodan še zadnji kamenček v mozaiku nove poti: postala sem duhovno celovita, moja duhovna moč pa je s tem trenutkom prišla v normo, postala je osredotočena in  mnogo, mnogo večja.

Spoznala sem, da je bila to zadnja ovira, ki mi je preprečevala, da bi stopila na to pot že prej. Intuitivno sem se zavedala, da bi v stanju v katerem sem bila, s svojim delovanjem večini ljudi škodovala, čeprav bi imela le najboljše namene. Celovitost duhovnega telesa in osredotočenost duhovne moči bi morala biti pogoj za vse, ki z namenom vstopajo v biopolje drugih ljudi.

Z metodo aktivacija duhovne moči, ki mi je bila dana, posameznik prejme manjkajočo polovico duhovnega telesa, njegovo duhovno telo postane celovito, duhovna moč postane osredotočena in v jakosti, ki ustreza razvojni stopnji njegove duše. S tem mu vplivi iz okolja (narava, ljudje) škodijo v manjši meri ali pa sploh ne, kar mu omogoči skladen in nemoten osebnostni in duhovni razvoj.

S svojo senzibilnostjo, darom in znanjem  dajem svoj glas tudi živalim. Živali nas obožujejo in želijo le najboljše, so naši prijatelji, zdravilci in vodniki, le prepoznati moramo njihovo vlogo v našem življenju. Oni nam ves čas pošiljajo sporočila, ki jih povečini spregledamo, ker smo skozi čas izgubili primarno telepatsko  komunikacijo. Čas je, da jo ponovno obudimo.

K cilju-  dvigu zavesti vodi več poti, moja je le ena izmed njih. Je  komplementarna z ostalimi, v želji ustvarjati harmonično sobivanje na našem planetu.

Moj življenjski moto lahko izrazim s citatom Mahatma Gandhija: »Bodi  sprememba, ki jo želiš videti v svetu.«

Z ljubeznijo, Irena

 

Cerifikati:

 • PEAT (Psiho Energetska Auro Tehnologija): Živorad Mihajlovič Slavinski
 • TRASCEDENT; Živorad Mihajlovič Slavinski
 • USUI REIKI MOJSTRICA, Anita Gomzel
 • REFLEY THERAPHY for Parkinson s-Alzhaimer-Dementia; Instituto di Reflexologija, Lone Sorensen
 • ANIMAL REIKI PRACTICIONER;  Lisa Power
 • ANGELIC HEALING PRACTICIONER; Academy of Ancient Magiks

Diplome:

 • NEVROLOŠKA REFLEKSNA TERAPIJA DLANI; Instituto di Reflexologija, Lone Sorensen
 • TEHNOLOGIJE ZDRAVLJENJA; pred. Y. Loginova: Grigorij Grabovoj
 • TEHNOLOGIJE POMLAJEVANJA; pred. Y. Loginova: Grigorij Grabovoj
 • REIKI AND COLOR THERAPHY; Renaissance Training Academy