Reiki za živali

V naše življenje vstopijo kot naključni gostje, a vedno odidejo kot naši najboljši prijatelji. (SIJ)

Sem certificirana Reiki terapevtka za živali.

Pomembno: Reiki terapija se izvaja kot dopolnilna  metoda zdravljenja živali, zato je obisk veterinarja pri skrbi za zdravje in počutje vaših varovancev na prvem mestu. Med operacijo se Reiki terapije ne izvaja, ker zmanjšuje oziroma onemogoča učinkovanje anestetika.

Z reikijem vzpodbudim pri živalih naravno sposobnost samozdravljenja.

Živali so zelo senzibilna bitja in kot takšna zelo odprta za Reiki terapijo. Spekter uporabe je zelo širok.

Zakaj izbrati Reiki ?

 • Za hitrejše okrevanje po operacijah in poškodbah;
 • za hitrejše celjenje ran;
 • kot priprava na operacije in druge veterinarske posege;
 • za lajšanje vsakodnevnih bolečin starejših živali;
 • izboljša kakovost življenja pri kroničnih boleznih;
 • hitrejše vključevanje mladičkov v nove domove.

Reiki je zelo učinkovit pri naslednjih psiholoških težavah:

 • vedenjski problemi (agresivnost, plašnost, nenadna sprememba obnašanja);
 • odpravljanje stresa v različnih situacijah (prihod mladičkov v nov dom, ločitev od skrbnikov, smrt skrbnika ali domačega ljubljenčka s katerim sta sobivala, naporna potovanja, osamljenost);
 • pri hitrejšem vklapljanju živali iz zavetišč v nove domove;
 • lajšanje vsakodnevnih tegob starejšim živalim;
 • priprava na njihovo potovanje v svetlobo;
 • psihološka podpora skrbnikom ob teh stresnih obdobjih priprave na slovo in na čas žalovanja. Slovo se doživi bolj na miren in ljubeč način.

Za katere živali je primeren Reiki?

Reiki terapija je primerna za vse vrste živali brez izjeme, tako za udomačene kot za prostoživeče. Izvajala sem jo na psih, mačkah, kravah, konjih, kozah, ovcah, pticah, gamsih srnah. Največ izkušenj imam s psi in mačkami. V vseh primerih sem imela pozitiven odziv, seveda pred posredovanjem žival vprašam za dovoljenje. Le pri štirih primerih žival ni bila pripravljena sprejeti Reikija. V bistvu ga obožujejo. Za njih je njegova prisotnost naravna in to energijo zaznavajo ves čas, le pri Reikiju je recimo temu, bolj skoncentrirana, oplemenitena z namenom in srčno povezavo.

Kakšna je praksa po svetu?

Reiki zaradi njegovega pozitivnega učinka  izvajajo v številnih veterinarskih  bolnišnicah po svetu, kjer je njihovo osebje izšolano za Reiki terapevte. Tudi v zavetiščih za živali po svetu so Reiki terapevti kot prostovoljci zelo dobrodošli in so del njihovega vsakdana. Največ je Reiki za živali razširjen v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, kjer imajo že daljšo tradicijo in Reiki sprejemajo kot učinkovito holistično terapijo.

Kakšna je vaša vloga kot skrbnika?

Reiki izvajamo živalim le po predhodni dovolitvi njihovih skrbnikov in njih samih. Res je,  tudi živali moramo v posebnem postopku vprašati za dovoljenje. Z Reiki energijo so v neposredni povezavi in same najbolj vedo, kaj v določenem trenutku najbolj potrebujejo. 

Kako poteka Reiki terapija za živali?

Pred obiskom na domu vas zaprosim za fotografijo in ime varovanca, s katerim navežem stik že pred samim prihodom. Ob prihodu se seznanim z vašim varovancem in z vami kot skrbnikom, kjer mi razložite težave. V času terapije je zaželeno, da ste prisotni, tako se bo vaš varovanec počutil bolj sproščenega. Proces se izvaja, dokler ga varovanec sprejema, dokler je zadovoljen s takšno povezanostjo z menoj. Zdravilni proces se izvaja tudi z usmeritvijo Reiki energije v energetske centre ali čakre. Živali imajo osem glavnih čaker za razliko od ljudi, ki jih imamo sedem. Osma in najpomembnejša čakra pri živalih se nahaja nad rameni. To je začetna točka zdravljenja.

Ob zaključku se pogovorim z vami in vam v primeru prejetih sporočil od vašega varovanca le-ta tudi prenesem. Zdravilna energija deluje na isti frekvenci kot intuitivna komunikacija, zato je možen tudi prenos sporočil.

Pri terapiji na daljavo potrebujem fotografijo živali, ime in opis težav. Ob dogovorjenem času izvedem terapijo. Po izvedeni terapiji se pogovorim z vami po telefonu. Za vašega varovanca je to v bistvu bolj prijazna varianta, ker ni obremenjen z mojo fizično navzočnostjo. Odločitev je seveda vaša. Lahko pa se tudi kombinira tako, da vas prvič obiščem in naslednjič izvajam na daljavo.

Vrednost za 60 min z dodatnim pogovorom je  45 eur. Pri krajših terapijah se sorazmerno zmanjša njena vrednost. Pri večkratnih zaporednih terapijah se vrednost prilagodi. Sprejemam prostovoljne prispevke.

Kaj še morate še vedeti kot skrbnik živali?

Živali same vedo, ali potrebujejo dodatno energijo ali ne, in to nedvoumno pokažejo. Iz izkušenj vem, da naša interpretacija njihove telesne govorice ni vedno pravilna, in tu pride do izraza sposobnost telepatskega komuniciranja z njimi in seveda izkušnje. Vsaka žival ima svojo osebnost in zahteva individualni pristop.

Živali so senzitivne in čiste duše, zato do njih lahko dostopamo le preko srčne povezave. Preko želje pomagati živalim smo prisiljeni odpreti se, ker le tako lahko stopimo v komunikacijo z njimi. One naravno sprejemajo Reiki, a da bi jim ga predali, se moramo uskladiti z njihovimi vibracijami, kar je možno le preko subtilne povezave.  Če bi živeli v skladu z naravo kot so živeli naši predniki, bi bili veliko bolj odprti takšnim energetskim procesom zdravljenja.

Živali nas »zavohajo« v trenutku. Dobesedno in v prenesenem pomenu.