Refleksoterapija obraza

Kako do globoke sprostitve s terapevtskimi učinki?

Refleksoterapija je ena najstarejših metod, cenjena je bila že v starem Egiptu (dokumentiran vir iz leta 2.500 pr. n. št.), na Kitajskem (tradicionalna medicina), Indiji (ajurveda), poznala so jo različna stara ljudstva na vseh celinah. Je povsem naravna metoda, v kateri s posebnimi tehnikami s pomočjo prstov, rok in akupunkturnimi iglami   obravnavamo  določen del telesa, najpogosteje stopala, dlani, ušesa in obraz. Na teh delih telesa so »zemljevidi« celotnega telesa.

Refleksoterapija obraza temelji na teoriji, da so posamezna področja na obrazu povezana z določenimi deli oz. sistemi telesa. Izvaja se  izključno z dotiki prstov. Ta tehnika s stimulacijo določenih točk in področij na obrazu  uravnoveša in spodbuja živčni, hormonski in krvožilni sistem, s čimer se vzpostavijo pogoji za nadaljnji proces  samozdravljenja. Poleg tega stimuliramo organe celotnega organizma. S tem vplivamo na lajšanje simptomov bolezni. Ta tehnika omogoča izboljšanje tonusa kože,  zmanjša gubice in povrne svež in mladosten videz.

Za koga je refleksoterapija primerna?

Primerna je za vse starostne skupine: od dojenčkov, otrok, mladostnikov, odraslih do starejših oseb.  Starostnih omejitev ni.

Učinki:

  • lajšanje in odpravljanje simptomatskih problemov;
  • lajšanje in odpravljanje hormonskih neravnovesij;
  • popolna sprostitev celotnega telesa, kar je primerljivo s sproščenostjo telesa v globoki meditaciji. Večina oseb med tretmajem zaspi. Ravno globinska sprostitev telesu omogoča njegovo povrnitev v ravnovesje, da se lahko
  • ustvarijo se pogoji za samozdravljenje;
  • dvig imunske odpornosti;
  • odpravlja simptome stresa;
  • izboljša tonus kože obraza in omili gube že po prvi terapiji.

Terapija

Terapija poteka v duhovno celostnem polju, kar zagotavlja idelane pogoje za njene učinke.  Medtem udobno ležite na masažni mizi, oblečeni, pokriti z odejo, v prostoru z meditativno glasbo, intimno svetlobo  in dišečimi svečkami. Lahko izbirate med različnimi biološkimi olji, ki se vam  jih nanese na obraz. Stranke doživijo globoko sprostitev, podobno meditaciji, običajno tudi zaspijo kar, ob popolnoma sproščenem telesu, še poveča učinek terapije. Terapija traja 60 min. Vrednost: 45 eur.  Ob zaporednih terapijah se dogovorimo o nadaljih vrenostih terapij. na koncu posredujem koristne napotke. Sprejemam prostovoljne prispevke.

Terapije so zelo priporočljive tudi pred stresnimi situacijami, ali ko imate občutek, da se vas nekaj loteva. Imam tudi obiske pred pomembnimi dogodki, saj je svež obraz najboljša podlaga za make up. So tudi prva pomoč, ko imate slab dan in si enostavno zaželite malo razvajati.

Pomembno:

  • na dan terapije in nekaj dni po terapiji je priporočljivo pitje vode v količinah, večjih od običajnih;
  • oseba ne sme nehati jemati predpisana zdravila, ne da bi se pred tem posvetovala s svojim zdravnikom.

 

Izjave strank

 

“Irenina masaža me je popolnoma sprostila. Tako sprostila, da me je odpeljala v meditativno stanje in na trenutke v sen, da sem še po njej kar nekaj časa ležala in se predajala brezčasnemu spokojnemu občutku. Stres in napetost, ki sta se mi že nekaj časa zajedala v mišice in kosti je njen zdravilen dotik uspel razstopiti in sem se počutila kot prerojena. Videla sem tudi nekaj drugih njenih strank pred in po masaži, razmehčani izrazi po nej so povedali vse. toplo priporočam.”

Nataša