7
Maj

V čem je skrivnost odličnega domačega čaja?

Je v pravem razmerju čajne mešanice? Ne.. Skrivnost se skriva v nevidni sestavini, ki jo vede in nevede mi sami dodamo že ob samem nabiranju zdravilnih zelišč.

Splošno znano je, da se zdravilna zelišča nabira ob sončnem vremenu, dopoldne, ko se posuši rosa, ali pozno popoldne, ne pa opoldne.

Vedno več nabiralcev upošteva lunin koledar, nabiramo jih ob dnevu za cvet. To ne velja le za cvetove, ampak tudi za liste..AMPAK- če jih boste nabirali pred nevihto, bo dejstvo, da rastline ob tem vsrkajo svoje sokove v korenine, izničilo vplive na dan cveta. Ob tem vam je v pomoč vaš vonj. Po vonjajte cvetlice in če so brez vonja jih ne nabirajte, tudi če je dan za cvet.

Manj znan je nasvet, da jih nabirajte z namenom. Lahko ga izrečete tudi v mislih…Recimo, danes nabiram zdravilne rožice za čaj, ki bo pozitivno vplival na razpoloženje vseh, ki ga bodo pili.

 

A največja skrivnost se skriva v razpoloženju nabiralca…. Prosim, nikoli ne nabirajte zdravilnih rastlin, ko ste žalostni, jezni, razburjeni, nervozni ali kakorkoli negativno razpoloženi. V takšnem stanju raje izberite dolg sprehod v naravi… Vedno, a res vedno jih nabirajte, ko ste pozitivno razpoloženi, ker se vaša energija prenaša na nabrane rastline in tam tudi ostane…Seveda ta nasvet velja za postopek sušenja, spravljanja in pakiranja.

Pri nabiranju zdravilnih rastlin, oz. pri vsakem stiku z njimi,  se tako kot pri pripravi hrane čuti energija nabiralca oz. kuharja. Pri enakih sestavinah in enakem receptu bo imela jed drugačen okus? Zakaj ? Ker je v hrani dodana nevidna sestavina. Energija kuharja. Pri pripravi čaja je enako.

 

Zato nabirajte zdravilne rožice nasmejani, radostni, s pozitivnimi mislimi in osredotočeni na nabiranje, da bo vaš čaj blagodejno vplival na vse, ki ga bodo pili. Sama čajni mešanici na koncu dodam še Reiki, vi pa ji dodajte namen…Učinkuje, brez izjeme.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja