5
Mar

Hrapav jezik na moji dlani

Sončnega popoldneva sem se sprehajala v okolici vasi. Narava se je poslavljala od poletja in pripravljala na umirjen, barvit letni čas.

Prišla sem do ograjenega travnika na katerem sta se pasla krava in njen odrasel teliček. Pasla sta se daleč od ograje, krava je bila oddaljena kakšnih 50m, teliček je bil malo bližje, ko sem jima začela pre- pošiljati Reiki energijo. Pri Reikiju je izvajalec le kanal za energijo, jo sprejema in posreduje prejemniku, zato glagol prepošiljati Ob ograji sem stala dobrih deset minut, teliček me je vmes enkrat pogledal, a drugače noben izmed njiju niti z gibom ni pokazal, da se zaveda moje prisotnosti.

 

Zaključila sem proces in se odpravila proti potki, po kateri sem prišla. Naenkrat sem občutila pogled na hrbtu, se obrnila in začudeno zagledala ob ograji telička, ki me je vprašujoče gledal: »Si že končala, bi še, veš«.

Glede na razdaljo, kjer se je prej pasel, je bilo očitno, da je odreagiral takoj po mojem odhodu. Presenečena nad njegovo reakcijo, sem se z veseljem vrnila in ponovno vključila proces. Razprla dlani ob spuščenih rokah ob telesu in ponovila »vajo«. Kmalu se nama je zelo počasi in previdno približevala njegova mama. Pristopila je do ograje, povohala ponujene dlani, in jih vse polizala s hrapavim jezikom. Zelo žgečkljiva poteza me je spomnila na otroška leta, ko smo si bili z domačimi živalmi zelo blizu. Koliko otrok občuti danes na dlaneh hrapav kravji jezik ?

Teliček jo je posnemal. Potem se mu je mama posvetila z vso pozornostjo. V pasu snopa energije ljubezni, dober meter pred menoj sta si začela izkazovati nežnosti. Ganljivo sem opazovala, kako sta se drgnila z glavo drug v drugega, mama je malemu polizala ves vrat. Od glave do začetka hrbta, počasi, z enakomernimi gibi. Moja prisotnost ju ni niti malo vznemirjala. Uživala sta v energiji ljubezni.

Čez čas sem se poslovila, se jima zahvalila za čudovito izkušnjo, ki sem jo doživela in odšla ob ograji v smeri vas. Sledila sta mi do konca ograje, pogled krave ob slovesu je govoril le eno: »Pridi še«…

Ljubezen ima različne obraze, a enako energijo, kjerkoli se pojavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja