17
Okt

Katera je resnična realnost?

Gora Matajur je z moje vasi vidna le do polovice, saj vas leži tik ob njenim vznožju. Lep zaobljen gozdni del gore se mogočno, skoraj navpično  vzpenja z doline. Če bi vse življenje živela le v tej vasi in njeni neposredni okolici bi bil zame Matajur to kar mi je dano videti. Če nebi govorila z nekom, ki je bil višje po dolini, kjer se razgled odpre na njegov resnični  vrh, bi vse življenje verjela, da vidim hrib v celoti.

To lahko preslikam v naša življenja. Če smo vedno »na istem mestu« z našimi mislimi, če ne sprejmemo drugače mislečih, ki prinašajo sporočila z drugih »svetov«, če nimamo notranje moči, da se oddaljimo iz varnega zavetja našega vsakdana, da bi lahko doživeli še kakšen nov pogled na našo okolico, ki nas obdaja, nam bodo lepote življenja, ki so nam skoraj na dosegu  vedno nedosegljive.

Ko stojim po triurnem vzponu na pobočju Stola se mi odpira prekrasen razgled na mogočen Matajur, s cerkvico na vrhu, ki je obsijana z opoldanskim soncem. S te razgledne točke se lepo vidi polovica gore, ki je vidna z vasi in druga nad njo, še toliko lepša, ki zaokrožuje popolno sliko mogočne gore, ki so jo stoletja častili naši predniki. Iz vasi je polovica Matajurja videti mogočna in vzvišena, a šele tu imam popolno sliko.

Za popolno sliko sem morala zapustiti običajno točko gledišča,  prehoditi sem morala strmo pot in verjeti tistim, ki so pot prehodili in mi o razgledu pripovedovali. V začetku je bilo naporno, ker v začetku gre pot skozi gozd, kjer je bilo vse kar sem imela, le misel in zaupanje, da pot vodi na vrh od koder bom ugledala Matajur v celoti, takšen kot resnici je in ne takšen kot ga vsak dan gledam.  Enako je v življenju. Nič drugače. Želja po popolni sliki (odgovorih na vprašanja, samozavesti, razumevanju kaj in zakaj se vam dogaja) vas bo vedno pripeljala do ljudi, ki so že dosegli razgledno točko in doživeli to čemur sledite. Vaš najpomembnejši je prvi korak, podporo najdete na  Aktivacija duhovne moči

Sedaj ti je odgovor na zgornje vprašanje poznan a ne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja