31
Jan

Se čustva skrivajo tudi v vaših prstih na rokah?

Vedno znova sem navdušena nad popolnostjo našega telesa. Le kdo bi si mislil, da imamo v vsakem prstu na rokah skrbno skrit center za čustva. “Na dosegu roke” – dobesedno – najbolj enostaven pripomoček za umiritev svojih čustev.

Ne potrebujemo dragih pripomočkov, ne potrebujemo škodljive kemije, niti denarja, da lahko umirimo nakopičena čustva, ki se nam od časa do časa zgostijo do te mere, da nam postanejo moteča. Najprej le moteča, potem zelo moteča in na koncu nevarno moteča za normalno delovanje.

Vse kar potrebujemo je le vedenje v katerem prstu se določeno čustvo skriva- to vam sedaj zaupam, in malo pozornosti, da posamezen prst nežno zmasiramo in s tem vplivamo na neželeno čustvo, ki je posledica različnih vzrokov.

Obožujem razpredelnice. Zakaj? Zaradi preglednosti in hitrejšega za-pomnjenja.

Prst Čustvo Organ
palec zaskrbljenost želodec
kazalec žalost, depresija pljuča debelo črevo
sredinec nepotrpežljivost, prenagljenost srce, tanko črevo, ožilje, dihala
prstanec jeza Jetra, žolčnik, živčni sistem
mezinec strah ledvica

Pripisala sem tudi organe, s katerimi je določen prst roke povezan. Kako že rečemo, ko smo na nekoga jeni? Mi gre na jetra! Mm, nič ni naključno. Tako jeza kot jetra so povezana z istim prstom- prstancem. Ko smo potrti in žalostni čutimo težo na prsih, ki nam otežuje dihanje in pri  zaskrbljenosti (sekiranju) nas boli želodec,..

In način masiranja?

Prvo pravilo in najpomembnejše pravilo:

  1. Vedno masirajte določen prst leve IN desne roke. Nikoli samo prst ene roke, zaradi neravnovesja, ki bi se v tem primeru ustvarilo v telesu.
  2. S prsti druge roke objemite ustrezen prst in enakomerno pritiskajte s posameznim prstom. Naprimer: s prsti leve roke objemite kazalec desne roke. Potem pa najprej pritisnite s kazalcem leve roke, sledi sredinec leve roke, prstanec leve roke in  na koncu mezinec leve roke. Tako da je kazalec desne roke zmasiran po vsej svoji dolžini. Če vam je v začetku naporno pa pritiskajte z vsemi prsti naenkrat. Pomembno je, da stimulirate točke na kazalcu oziroma na določenem prstu.
  3. vaja dela mojstra, potrpežljivost rodi uspehe in vedenje odpravlja težave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja