4
Feb

KAJ SE SKRIVA V NAŠIH DLANEH?

Dlani  so naše ustvarjalno orodje, ki nam je vedno na razpolago. Si lahko predstavljate vsakdan brez njih? A na njihovo enkratno nalogo smo pozabili. Dlani imajo moč zdravljenja. Kaj naredimo, ko se nekam udarimo ? Ali, ko se udari naš otrok ? Takoj položimo dlan na boleče mesto. Zakaj?

Vsi večji meridiani, po katerih teče življenjska energija- či se združijo v dlaneh. Preko dlani sprejemamo in lahko tudi pošiljamo življenjsko energijo ter z njo lahko zdravimo, tako sebe kot druge. V središču dlani je točka osrčnika (»vrečkica« v katerem imamo srce), glavno mesto zgoščanja in prenašanja energije.

Na dlaneh imamo več pomembnih točk meridianov srca, nadzornika srca, pljuč, debelega črevesa, tankega črevesa.

Če bi se  v zimskih dnevih radi hitro ogreli, ko nas zazebe po vsem telesu, moramo najprej ogreti dlani in stopala. S stimulacijo prstov in dlani se poveča pretok krvi in se spet ogrejemo.

Ne pozabite na zdravilno masažo, ki jo lahko izvajate sami sebi. Praktično. Niste odvisni od nikogar. Naj postane to vaš ritual. Na primer zvečer pred spanjem. Potrebujete le kvalitetno masažno olje. Koža je naš največji organ in absorbira vse kar nanjo nanesemo. Ni časa? Ni potrebno masirati vse telo, vsak večer se osredotočite na del telesa in se mu posvetite. Podarite si ritual zdravja, ki ga imate na dosegu roke.

p.s.

Da ne pozabim! Za dodatek si lahko ob samomasaži ponavljate pozitivne afirmacije. Skoncentrirajte se na pozitivne misli. Če ste sami tudi glasno, ker misli skupaj z glasom ustvarjajo realnost. Zakaj nebi masaže združili še s to metodo? Afirmacije si napišite na listek, lažje bo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja